A burgonyát meghámozzuk, és finomra reszeljük. Fakanállal összedolgozzuk a lereszelt burgonyát a liszttel, a tojással és némi sóval. (Ha szükséges, közben hozzáöntünk vizet, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen. Ha túl lágy, kevés liszttel sűrítjük. Akkor jó, ha megáll benne a fakanál.)
Forrásban lévő, bő sós vízbe szaggatunk a tésztából nokedliszaggatóval vagy vizezett vágódeszkáról késsel apró, hosszú galuskákat, és kb. 10 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Tésztaszűrővel kiszedjük, azonnal leöblítjük meleg vízzel, és olajjal vékonyan kikent tálba tesszük. Lefedjük a tálat.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A galuskát négy tányéron elosztjuk, rámorzsoljuk a juhtúrót és összekeverjük. A ropogósra pirított szalonnával megszórjuk. A kiolvadt szalonnazsírral is meglocsolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.