A tejet a cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
Egy tálban tesszük a lisztet a juhtúróval és a vajjal. Közepébe mélyedést alakítunk ki és beleönjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját és a sót. összedolgozzuk az alapanyagokat és végül hozzáadjuk a pirított tökmagot.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, meghintjük liszttel és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk néhányszor, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtuk és kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, majd mindegyik tetejét megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk tökmaggal.
A sütőt 180 fokra melegítjük, közben hagyjuk még a pogácsákat kelni. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.