Elkészítés: A szarvasfiléket olajban pácoljuk. A füstölt szalonnát gyufaszál vastagságúra felcsíkozzuk. Spékelőtű segítségével megtűzdeljük a filéket. (Ha a hústűt először üresen áthúzzuk a hússzeleten, majd a szalonnával együtt, úgy nem szakad bele a szalonna. Fűszerezzük, és forró zsiradékon megsütjük.
A tisztított gombát – sampinyont, vargányát – szeletekre vágjuk. A felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Megpároljuk.
A kacsamájat felszeleteljük, s a hús mellett megsütjük.
Serpenyőben kevés mézet karamellizálunk. A fenyő formára vágott úritök szeleteket beletesszük. Kevés vizet öntünk rá, s ropogós puhára pároljuk. Mire a víz elpárolog a tök megpuhul. Ekkor megszórjuk durvára vágott dióval, s ezzel is átpirítjuk.
A gesztenyefánkhoz az élesztőt a cukorral elkeverjük. Amikor elfolyósodik, tejet adunk hozzá. A hideg tört burgonyát a liszttel, gesztenyepürével, fűszerekkel, tojással, élesztős tejjel jól összedolgozzuk. Fél óra kelesztés után evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Aranysárgára sütjük.
A gesztenyefánkot felrakjuk a tálra. Mellé kerül a sütőtök.
Zsemléből toast talapzatot pirítunk. A tálra helyezzük. Rátesszük a pirított gombát, majd a szarvasfilét, erre a kacsamájat.
Sült vargányával, szarvasgombával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.