Elkészítés: A karajt szeletekre vágom és kiklopfolom. Bedörzsölöm sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (vagy fokhagymagerezddel), és megszórom bőven kakukkfűvel. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe teszem a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.
Sütés előtt a lisztet összekeverem a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatom benne. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütöm a hús mindkét oldalát.
A felesleges olajat leöntöm, keveset hagyva, amiben megpirítom a szalonnacsíkokat. Ha kész, kiveszem, és egy tálra teszem őket.
A szalonna zsírjában megdinsztelem az apróra vágott hagymát, felöntöm kb. 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverem a tejfölt. Belemorzsolom a fél leveskockát (ha nem húslevest használok). Beleteszem a hússzeleteket, és fedő alatt addig párolom, amíg a lé besűrűsödik szafttá.
A salátához a hagymát, a paprikát és az uborkát felkockázom, hozzáöntöm az ecetet, sóval és cukorral összekeverem. Ezután teszem bele a paradicsomot, így az nem törik össze.
A körethez a hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd a rizst is, ezután felöntöm vízzel, sózom, és színezem kurkumával. Addig főzöm fedő alatt, míg a leve el nem fő.
Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonnacsíkokat a húshoz helyezzük, rizsből és salátából is szedünk mellé. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.