A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.
Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.
Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészìtett tepsibe öntjük.
A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe ( így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor) és a massza tetejére rakjuk.
180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük. Tűpróbàval ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.