Előkészítés: A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, az újhagymát karikákra, a paradicsomot szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a káposztát. Sóval, borssal, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és 40 percen át pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Rátesszük a babérlevelet, a csombort, és még 10 percen át pároljuk. A halfiléket 8-10 dkg-os szeletekre vágjuk, besózzuk, és 20 percen át állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, beleforgatjuk a halat. A maradék olajat felmelegítjük, és a halak mindkét oldalát elősütjük. Amikor kész, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon megfuttatjuk az újhagymát és a paradicsomot. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tál aljába terítjük a káposztát, rárétegezzük a halszeleteket, arra a hagymás paradicsomot. Az egészet meglocsoljuk tejföllel, a tetejére tesszük a húsos szalonnát, és a sütőben 20 percen át sütjük, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 497 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.