Előkészítés: A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, az újhagymát karikákra, a paradicsomot szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a káposztát. Sóval, borssal, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és 40 percen át pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Rátesszük a babérlevelet, a csombort, és még 10 percen át pároljuk. A halfiléket 8-10 dkg-os szeletekre vágjuk, besózzuk, és 20 percen át állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, beleforgatjuk a halat. A maradék olajat felmelegítjük, és a halak mindkét oldalát elősütjük. Amikor kész, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon megfuttatjuk az újhagymát és a paradicsomot. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tál aljába terítjük a káposztát, rárétegezzük a halszeleteket, arra a hagymás paradicsomot. Az egészet meglocsoljuk tejföllel, a tetejére tesszük a húsos szalonnát, és a sütőben 20 percen át sütjük, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 497 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.