Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a mandulát, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd nagylyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Összemorzsolom, hozzáadom a rummal kissé felvert tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrom. A tésztát két frissen tartó fóliába csomagolom, 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe.
Közben a lekvárt összekeverem a rummal és a darált mandulával. 2 nagy gáztepsit sütőpapírral borítok. Az egész mandulákat zsiradék nélkül épp csak annyira pirítom meg, hogy illóolajtartalmuk felszabaduljon, enyhe pírt kapjanak.
A tésztagombócot 2 fólialap között 3-4 mm vékonyságúra nyújtom. 5 cm átmérőjű csillagalakú kiszúróformával kis csillagokat szaggatok a tésztából. A leeső tésztadarabokat félreteszem, ismét összegyúrom, szaggatom.
A 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütöm a kis csillagokat. Rácson hagyom hűlni.
A fehér csokoládét forró víz felett felolvasztom, hozzáadom a céklalevet. Ettől gyönyörű mályvaszínű lesz, az ízét azonban nem befolyásolja. A csillagok kb. 1/4 részét bevonom a mázzal.
Az étcsokoládét is felolvasztom, bevonom a csillagok másik 1/4-ét, de ezeket a kis barna csillagokat egy villa segítségével díszítem. Mindegyik közepére egy-egy szem mandulát biggyesztek. A bevonat nélkül maradt csillagokra kb. 1/2 teáskanálnyi tölteléket halmozok, majd mindegyikre ráillesztek egy-egy bevonatos csillagot.
A csokoládét szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni – jól záródó dobozban, sütőpapírral rétegezve egymásra is rakhatók a sütemények.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.