A cukrot, a tojást, a búzalisztet és 7,5 dkg vajat a dagasztógép táljába tesszük, és pár perc alatt sima tésztát keverünk belőlük. Fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a karmellhez a barna cukrot egy lábasba tesszük, lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzá öntjük a tejszínt, és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A fügéket szeleteljük fel tisztítás után, a szárát csípjük le. Előkészítjük a kis formáinkat, nem kell külön vajazni őket, hiszen a tésztánk épp elég vajas.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen a tésztának, mint a formánknak, hadd érjen túl a peremen. Ha mindegyik formát kibéleltük, akkor beletesszük a karamellt.
A karamellre mennek a fügék, majd ráhajtjuk a tésztát a széléről, és a tetejükre 1-1 pici darab vajat teszünk.180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk kihűlni, majd a formákból kivéve tálaljuk. Porcukorral szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.