Elkészítés: Karamellizálunk (ne legyen túl sötét) 20 dkg cukrot, majd felöntjük 1,4 liter tejjel. Ha felforrt, 10 percre levesszük a tűzről.
A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a maradék 1 dl tejjel, majd összevegyítjük a karamellással.
Ezután visszarakjuk a tűzre, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, s hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjéket 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és egy kivajazott formában (pl. kuglóf) egyenletesen elosztjuk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és beleállítjuk a habbal megtöltött formát. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25-30 percig sütjük, hogy a hab teteje megpiruljon.
Végül a habot ráborítjuk a karamellre, így tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.