Elkészítés: A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük, forró vízben 6 perc alatt előfőzzük. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben közepes lángon jó minőségű olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a chilipaprikát és a szardellát. A zöldséget hozzáadjuk, és fedő alatt közepes lángon pároljuk tovább.
Besamel mártást készítünk, vagy helyettesíthetjük úgy, hogy a tejfölbe jó sok parmezánt reszelünk. Ezt fűszerezzük sóval, borssal. Közben a zöldség összeesett, és zsírjára főtt. A zöldséget kihűtjük, összetörtjük.
A passzírozott paradicsomot egy csipet sóval és egy pici vörösborecettel ízesítjük, majd egy tűzálló tálat kb. fél centi magasságig feltöltjük vele.
A karfiolos-brokkolis krémet egy zacskóba tesszük, kivágott sarkán keresztül megtöltjük vele a cannellonit. A töltött tésztát a tűzálló tálba helyezzük. A tetejére egész bazsalikom leveleket teszünk, majd a parmezános tejfölt (vagy besamelt) rásimítjuk, és tetejére sok parmezánt reszelünk, esetleg mozzarellát vágunk rá.
190 fokra előmelegített sütőbe tesszük fél órára. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, és adunk mellé egy kevés borsmustár levelet (rukkola), és nyomunk rá citromlevet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.