Elkészítés: A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a 12 dkg cukorral fehéredésig keverem. A cukros sárgákhoz szitálom a 12 dkg lisztet a sütőporral. Ehhez a lisztes keverékbe apránként, nagyon óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.
Egy alaposan kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm a piskótamasszát, és 10 percig sütöm 190 fokon, ezután leveszem a hőfokot kb. 175 fokra, és további 7-8 percig sütöm.
Ezalatt elkészítem a krémet: a tejszínt 1 dl kávéval és a kókusszal habosra verem. A kakaósziruphoz a 2 dl tejet összefőzöm a kakaóporokkal és a 2 dkg cukorral, jó 4-5 percig forralom, hogy sűrű legyen a szirup.
A kihűlt piskótát kettévágom, az egyik lapra rálocsolom a szirup negyedét, rákenem a kávés-kókuszos tejszínhabot, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A tetejét meglocsolom a maradék sziruppal, lehűtve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.