Előkészítés: A puha kecskesajtot villával áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és apróra összevágjuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomot szeletekre, az uborkát és a retket vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Kis, kerek formákat (csészéket) kikenünk vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk. Az áttört sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, beletesszük a zöldfűszereket, és összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. A masszát a formákba szétosztjuk, a formákat forró vízzel félig töltött tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Az öntethez az ecetet simára keverjük az olajjal, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára folyatjuk. A felfújtat kiborítjuk a formából, és a salátával együtt tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 335 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.