Előkészítés: A puha kecskesajtot villával áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és apróra összevágjuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomot szeletekre, az uborkát és a retket vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Kis, kerek formákat (csészéket) kikenünk vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk. Az áttört sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, beletesszük a zöldfűszereket, és összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. A masszát a formákba szétosztjuk, a formákat forró vízzel félig töltött tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Az öntethez az ecetet simára keverjük az olajjal, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára folyatjuk. A felfújtat kiborítjuk a formából, és a salátával együtt tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 335 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.