Túrós pite
Epres blondie
Oroszkrémtorta
Farsangi szalagos fánk
Hollandi mártás
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Eggs Benedict (Benedek tojás)
Dödölle - az eredeti recept
Hagymakrémleves
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Csupacsokis brownie
Parasztlángos (kenyérlángos)
Krémes spenótfőzelék
Toros káposzta
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Omlós sajtos pogácsa recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Omlós sajtos pogácsa

60 perc
12 adag
Átlagos
5
2022. 06. 06.

Elkészítés

  1. Az omlós sajtos pogácsa tésztájához a margarint és az élesztőt már előző este érdemes kivenni a hűtőből, és kint hagyni szobahőmérsékleten, mert szebbek lesznek így a pogácsák, és könnyebb is dolgozni az anyaggal, ha nem hideg.
  2. A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráhintjük a cukrot, kicsit elkeverjük, és meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet egyenletesen összemorzsoljuk a margarinnal, majd felverjük a tojásokat, illetve lereszeljük a sajtot. A lisztbe beleöntjük a felfutott élesztőt, hozzáöntjük a felvert tojások 3/4 részét, valamint a sót és 10 dkg sajtot is adunk hozzá, majd az egészet egyneművé gyúrjuk.
  3. Nem kell pihentetni a tésztát, gyúrás után egyből 2 cm magas lappá nyújtjuk, megkenjük a tetejét a maradék tojással, rászórjuk a megmaradt sajtot, kiszaggatjuk. Mielőtt nekiállunk szaggatni, bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra és előmelegítjük. Mivel szaggatás után a maradékot újra ki kell nyújtani, tojással megkenni és sajttal megszórni, így ehhez érdemes egy kis tojást és sajtot félretenni. A legvégén, mikor már csak egy nagyon pici tészta marad, abból perecet szoktunk hajtogatni.
  4. Az első tepsit a margarinos papírral szoktuk kikenni, mert kb. annyi mindig marad rajta, ami ehhez elég, a többi tepsit már egyéb zsiradékkal kenjük ki és liszttel is megszórjuk, így nem ragad majd le. A zsírozás ne legyen vastag, mert akkor a pogi alja megbarnul.
  5. A pogácsákat 180 fokon sütjük kb. 20-30 percig sütőtől függően. Fontos, hogy a pogácsát mindig forró sütőben és gyorsan kell sütni, mert különben kiszáradnak. Érdemes a sütő aljába egy fazék forró vizet tenni, hogy pára képződjön sütés közben, és ez is megvédje a pogikat a száradástól. Amikor a pogik teteje szépen megpirult, akkor van kész.
  6. Miután kihűlt, érdemes lezárható edényben tartani, mert könnyen kiszárad.
Megjegyzés
A világ legfinomabb pogácsareceptje. Még soha sehol nem ettem ennél jobbat. Bár valószínűleg azért, mert ebben mindig anyu szíve is benne van! :) A receptet és a fotót Dindus küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Tepertős pogácsa
Recept
Egyszerű

Tepertős pogácsa

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.10.04.

Pálinkás tepertős pogácsa
Recept
Egyszerű

Pálinkás tepertős pogácsa

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.08.27.

Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.08.19.

Füstölt sajtos pogácsa
Recept
Egyszerű

Füstölt sajtos pogácsa

45 perc
|
24 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.04.11.

Sonkával töltött pogácsa
Recept
Egyszerű

Sonkával töltött pogácsa

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.04.01.

Medvehagymás-túrós pogácsa
Recept
Egyszerű

Medvehagymás-túrós pogácsa

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.24.

Sonkás-krumplis pogácsa
Recept
Mester

Sonkás-krumplis pogácsa

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.03.19.

Hasonló receptek

Pásztorpite recept
Recept
Rafinált

Pásztorpite

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.26.

Spenótos mediterrán csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Spenótos mediterrán csirkeragu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.25.

Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.24.

Friss receptek

Pásztorpite recept
Recept
Rafinált

Pásztorpite

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.26.

Spenótos mediterrán csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Spenótos mediterrán csirkeragu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.25.

Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.24.

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2025.02.23.

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.