Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarát beleszórjuk, és állandó keveréssel sűrűre főzzük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejben főtt darát, végül a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot finom mozdulatokkal beleforgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, és egy kivajazott 28 cm átmérőjű pite- vagy tortaformába fektetjük, elegyengetjük, villával sűrűn megszurkáljuk. Beborítjuk a túrós masszával, majd a meggyel kirakjuk.
Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, megszitáljuk kevés szegfűszeges vagy fahéjas porcukorral, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.