Elkészítés: A zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a vegyes zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, tojás nagyságú
zellergumó) apró kockákra. Rászeljük a hagymát, majd 2 húsleveskockával, ételízesítővel, (ha nem elég sós, akkor egy kis sóval utána ízesítünk) és az apróra vágott petrezselyemzölddel puhára főzzük.
Ha kész, akkor az apró kockákra szelt cukkinit beledobjuk, és fedő alatt 10 percig állni hagyjuk. Utána leszűrjük és lecsepegtetjük.
Akkora tepsit készítünk elő, hogy a főtt zöldség kb. 4-5 cm vastagságú legyen benne. A tepsit margarinnal vékonyan kikenjük, az oldalát is, és meghintjük zsemlemorzsával. Beleterítjük a főtt, lecsepegtetett zöldséget.
3 dl tejfölt 6 tojással felverünk, kevés sóval, borssal ízesítjük, és a zöldségre öntjük. Tetejére sajtot reszelünk, és zsemlemorzsával nagyon enyhén megszórjuk.
Forró sütőben, nagy tűzön pirosra sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk. Sültekhez köretnek, vegetáriánusoknak önálló ételként. Elkészíthetjük konzerv, vagy mélyhűtött alapanyagból is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.