A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretessszük a krémhez, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a cukrot és az átszitált lisztet, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A piteforma aljára sütőpapírt illesztünk, az oldalát pedig kikenjük vajjal.
Beleszórjuk a tésztát a piterformába, majd egyenleseten eloszlatjuk. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és ráillesztünk egy hőálló tálat. A tálban a tojást és a tejszínt addig keverjük a gőz fölött, amíg könnyű, habos, halvány krémmé alakul. Ekkor hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét, a kardamomot, a fahéjat és a whiskyt, majd további 5 percig kevergetjük, majd hagyjuk kihűlni.
A fehércsokoládét kisebb edénybe darabjuk, és a tejszínt hozzáadva gőz felett felolvasztjuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.
A szobahőmérsékletű kókuszos pitébe először 2 evőkanál sötét csokoládékrémet rakunk, majd erre jön 1 evőkanál fehér krém és így folytatjuk, amíg mindkettő el nem fogy. 3-4 órára hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt az epret a cukorral összeturmixoljuk és a pitét vékony szeletekben, eperöntettel tálaltjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.