A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a puha vajhoz. Hozzáadjuk az előzőleg pépesített fokhagymát, megszórjuk egy kevés sóval, majd alaposan összekeverjük.
Levágunk két darab folpack fóliát, majd rákanalazzuk a vajas masszát. Ezután a fólia segítségével henger alakban feltekerjü. Fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
A csirkemellfiléket egy hegyes késsel felszúrjuk, majd az ujjunkkal óvatosan kitágítjuk a rést, vigyázva hogy a hús nehogy kilyukadjon.
Ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk mőrölt borssal, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
A fagyasztóból kivesszük az előkészített fűszeres-vajat, majd óvatosan belenyomjuk a felszúrt csirkemellbe. Ezután a rést hústűvel, vagy fogpiszkálóval lezárjuk.
A megtöltött húst körbe tekerjük a vékonyra szeletelt császárszalonnával (vagy baconnel), majd az olajjal kikent tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.
Ameddig a hús sül, elkészítjük hozzá a köretet: a párolt mexikói-zöldségkeveréket sóval, őrölt fehér borssal ízesütjük, hozzáadjnk a vajat, majd készre pároljuk.
Tálaláskor pár kanál párolt zöldségre helyezzük a pirosra sült csirkemellet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.