Elkészítés: Egy keverőtálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Pár percre hűtőbe tesszük pihenni.
Az almát kockákra vágjuk, kevés cukorral és fahéjjal puha tölteléket párolunk.
A tésztát 2 felé választjuk, mert 2 tepsinyi csiga lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A 2 tepsit sütőpapírral béleljük.
Az egyik tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, nutellával megkenjük, kókusszal megszórjuk. Feltekerjük, kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, melyet a tepsibe helyezés után kézzel egy kicsit lelapogatunk, majd világosbarnára sütjük.
Ez idő alatt az alma töltelék kellően kihűlt.
A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, rajta a baracklekvárt elkenjük, majd az almatölteléket is. Ezt is feltekerjük, és ugyanúgy járunk el, mint az előző tepsinél.
Kihűlés után porcukorral is megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.