A paprikát és a csilipaprikát mossuk és töröljük meg, majd a hagymával együtt szeleteljük apróra. Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és közepes tűzön pirítsuk meg benne a paprikákat, a hagymát, a darált húst és a köményt.
A fokhagymát fokhagymanyomón préseljük át, majd a csilipaprikával, a felaprított paradicsomokkal, a paradicsomkonzerv levével, a paradicsompürével, az oregánóval, a vörösborral, sóval, cukorral együtt adjuk hozzá a húshoz. Mindezt fedő alatt forraljuk fel, majd 15 percig pároljuk.
A párolás vége felé adjuk a húshoz a leszűrt vörösbabot, és pároljuk további 5 percig. A kész ételt osszuk el a tányérokon, tegyünk mindegyikre egy evőkanálnyi tejfölt, díszítsük jégsalátával, és tálaljuk kenyérrel vagy pitakenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.