A szobahőmérsékletű margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, és a tejet is beledolgozzuk. A sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.
A kakaós tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre a keményre vert tojásfehérje habot.
Visszatesszük a süteményt a sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
Elkészítjük utána a kakaós mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen a kemény habra öntjük, simítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.