A tészához a tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport. Adagonként a cukros tojáshoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
Közben a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a megdermedt süti tetejére csorgatjuk.
Ismét visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni a csokibevonatot is.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük a négerkockát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.