A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével egy tepsi hátlapján 180 fokos sütőben kisütjük szép sárgára.
A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük, a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük és kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba a vaníliás cukrot.
A mázhoz a kakaót cukorral és egy kevés vízzel simára kikeverjük, majd alacsonyabb lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, amíg el nem olvad.
Eztán rétegezzük: tészta-csokikrém-tészta-vaníliakrém-tészta. Végük a tetejét megkenjük a csokimázzal. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Ezt a csokimázat nagyon ajánlom, sokkal finomabb, mint bármilyen olvasztott csokis.
A receptet és a fotót Fidelislea küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.