A zsiradékot hidegen gyorsan összemorzsolom a liszttel, hozzáadom a porcukort, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, összegyúrom. Ez egy nagyon omlós tészta lesz. Fél óráig hűtőben pihentetem.
Lisztezett deszkán kb 3 mm-re kinyújtom és pici köröket szaggatok belőle. Üdítős palack kupakjával is lehet, ha nincs olyan kis formánk.
A kis korongokat tepsibe rakom, nem kell zsírozni a tepsit, mert ez egy zsíros tészta, nem fog leragadni.
A tojások fehérjét kezdem verni, amikor félig felverődött, fokozatosan adom hozzá a cukrot, azután nem verem, hanem csak kis fokozaton keverem, egészen addig, amíg fényes fehér nem lesz és elolvad benne az összes cukor. Minden kis korongra teszek egy kis kanál fehérje habot, de lehet habzsákkal is csinálni, vagy egy nylon zsákba rakni és a csücskét kivágni, azzal nyomni rá, akkor kicsit csúcsos lesz.
Előmelegített sütőben sütöm, a habnak roppanósnak kell lennie rajta, tehát nézni kell, hogy mikor jó. Ne barnuljon meg a hab, elég hamar megsül. Ezután tálcára szedem és amikor kihűlt lekvárral összeragasztok 1-1 habos korongot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.