A tamarindokat megpucoljuk és egy fél dl vízzel elkezdjük főzni. Közben felvágjuk a papaját. Amikor a tamarind húsa már lejön a magokról és kezd péppé válni átszűrjük egy szitán, a magokat kidobjuk. A tamarindhoz adjuk a papaját egy evőkanál barna cukrot egy nagy csipet sót és összeforraljuk. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és egy keveset a levéből is. 1-2 percig forraljuk csak. Belerakjuk a pici szilikon formába és kifagyasztjuk.
Megfőzzük a tápióka pudingot. Felöntjük a gyöngyöket a kókusztejjel, ízesítjük és főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és a gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha kész hűtőbe tesszük, hogy kihűljön.
Elkészítjük közben a kókusz mousse-t. Beáztatjuk a zselatin lapokat. A kókusztejet és a reszeléket összeturmixoljuk. Egy keveset felmelegítünk belőle és feloldjuk benne a zselatint. Belerakjuk a lime reszelt héját és levét. A tojás fehérjét a cukorral felverjük, úgy, hogy egy kemény meringet kapjunk. Óvatosan a kókuszhoz keverjük. Felverjük a tejszínhabot, és azt is óvatosan beleforgatjuk. Berakjuk a hűtőbe.
Közben az ananászt nagyon vékony szeletekre vágjuk. 2:1 arányú szirupot főzünk, amit a bodza levével színezünk meg. Ebbe rakjuk az ananászokat néhány percre, hogy színt kapjanak, de ne puhuljanak meg. Napernyőt formázok belőlük.
A csokit temperáljuk. A temperált csokit a félgömbökbe öntjük, majd kirázogatjuk, hogy megkapjuk a félgömb formákat. A hűtőbe tesszük. A maradék csokiból a napernyőnek szárakat formázunk.
Összeállítjuk a desszertet. Egy éles késsel vagy egy kefével a csokigömbök oldalát megkapargatjuk hogy úgy nézzen ki, mint egy kókusz dió. Ebbe helyezünk egy keveset a tápióka pudingból. Rátesszük a mousset, majd a kifagyott gyümölcs insertet. Az ananász közepébe kevés csokit rakunk, ebbe rakjuk a szárakat és beleszúrjuk a desszert oldalába.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.