A tejet és a tejszínt egy serpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrokat, majd kevergetve felforraljuk. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd levesszük a tűzről.
A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Ezután poharakba öntjük, majd hűlni hagyjuk. Végül a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gránátalmát kimagozzuk úgy, hogy a fehér, hártyás rész ne kerüljön a magok közé. A vizet felforraljuk a porcukorral és a citromlével. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, majd hozzákeverünk pár csepp piros ételfestéket. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd teljesen lehűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.
A hűtőből kivesszük a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre rákanalazzuk a gránátalmát. Ezután visszatesszük a hűtőbe, minimum 1 órára.
Megjegyzés
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszcsipsszel vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.