Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáaduk 1 evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, a sót és a maradék cukrot jól kikverjük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd a kimért liszthez öntjük, alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vékony téglalap alakúranyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután megszórjuk a cukorral összekevert kakaóval, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. A bejglihez hasonlóan feltekerjük, és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.
Kivajazott tortaformába rakosgatjuk a csigákat, majd meleg helyen kicsit még hagyjuk kelni, amíg a sütő belemelgszik ( kb. 15-20 perc). Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Egy bögre tej és egy-két frissen sült kakaós-kókuszos minicsiga igazán finom reggeli, de ha a húsvéti ünnepi asztalra kerül ez a csigatorta, ott is jól fog mutatni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.