A kókuszkrémes csoda tésztájához a tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot, majd kanalanként a vizet. Egy másik edényben felverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd lassan a habhoz adjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat két 23 x 37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejet felmelegítjük, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a grízt, és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és folyamatosan keverve addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát, és miután kihűlt, egy robotgép segítségével felhabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rummal elkevert tejjel, majd a krémmel és rátesszük a fehér piskótát. A hűtőbe tesszük néhány órára, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Végre megtaláltam az egyik legfinomabb kókuszos süteményt. Próbáljátok ki ti is! Nem lehet abba hagyni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.