Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk az elkevert lisztet. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot.
Egy kevés langyos vízben feloldjuk a zselatint, és ezt is a tejes masszához öntjük, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Félretesszük a kókuszos massza negyedét. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
A kakaós réteghez a keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük. A végén hozzáöntjük a rumot, majd jól elkeverjük a keksszel.
A kókuszos masszára rátnyomkodjuk a kakaósat, a végén a tetejére kenjük a maradék kókuszosat. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy tálcára kiborítva, felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, és könnyen elkészíthető finomság!! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.