Beletesszük egy serpenyőbe a búzadarát, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd ízlés szerint feldaraboljuk és ráfacsarjuk a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
A barna cukrot beletesszüj egy serpenyőbe, majd állandó keverés mellett világos színűre karamellizáljuk. Ha ezzel megvagyunk levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feldarabolt körtét.
Ezután visszatesszük a tűzre, felöntjük a borral, hpzzáadjuk a vaníliás cukrot és a szegfűszeget, majd megszórjuk az őrölt fahéjjal és ráreszeljük a citromhéjat. Kisebb lángon pár percig főzzük arra gyelve, hogy nehogy túlfőjjön. Amikor a körte puhára főtt, kivesszük belőle pár darabot a díszítéshez, a többit pedig összeturmixoljuk, majd teljesen kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a leturmixolt körtét, majd teljesen simára keverjük. A Hulalát, vagy habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a körtés mascarponekrémhez. A teljesen kihűlt tejbegrízt és a mascarponés körtekrémet felváltva poharakba kanalazzuk, a félretett körtedarabokkal és citromfűvel pedig díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.