Elkészítés: A kókuszdiót feltörjük*, meghámozzuk, és lereszeljük a húsát. A piskótához habosra keverjük a tojássárgáját a cukor felével és a sóval. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, és teljesen keménnyé verjük. A lisztet, a (baba-)piskótamorzsát és a friss kókuszreszeléket összekeverjük. A tojáshabot a tojássárgás krémhez adjuk, végül a kókuszos lisztet is hozzákeverjük. 24 cm-es formában 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. 30 perc elteltével tűpróbát végzünk. A piskótát egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap 3 lapra vágjuk, kettőt félreteszünk, a harmadikat felkockázzuk, és egy tálba szórjuk. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, 2-3 percig főzzük, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a narancslikőrt és a rumot. A piskótakockákra locsoljuk, lefedjük, és legalább 1 órán át érleljük.
A krémhez felforraljuk a tejet a vaníliarúddal és a kikapargatott vaníliapéppel, valamint a cukor 1/3-ával, majd kivesszük a rudat. 2-3 evőkanál forró tejjel simára keverjük a tojássárgákat és az étkezési keményítőt. A fehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojásos-keményítős keveréket a forrásban lévő tejhez adjuk, és besűrítjük. Lehúzva a tűzről rögtön beledolgozzuk a fehérjék habját.
A vaníliakrém 1/4-ét félretesszük, a többit a beáztatott piskótához keverjük, és az egyik lapra simítjuk. Ráillesztjük a másik lapot, a tetejét és az oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és hagyjuk teljesen kihűlni. A végén beszórjuk a lereszelt kókusszal, és kedvünk szerint díszíthetjük még.
*A kókuszdiónak 3 szeme van. Kettőt fel kell nyitni pl. egy csavarhúzóval, kifolyatni a vizet. A burkot kalapáccsal feltörni, és lepattogtatni. A vékony barna héjat pedig egy éles késsel levágni, és megmosni a gyümölcshúst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.