Elkészítés: A tésztához a vajat robotgéppel keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük egynemű, habos krémmé. A tejet öntsük egybe a kólával. A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat.
Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük 1 órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.)
Amikor az 1 óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a közepe egy egész picit lágy marad.)
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázat.
A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba, és állandó keverés mellett forraljuk föl, és főzzük 3-4 percig.
A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal. Langyosan és hidegen is tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.