Elkészítés: A sajtos finom, ezért a kolbival tunkolt sem lehet rossz bízással előkészít, aprogat, reszelget.
A lisztet összekever a sütőporral, együtt átszitál, félretesz.
Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felver a tojást, hozzá apránként a tej, az olaj, kisebb fejű fakanálkával jól összekever. Apránként belekever a lisztet, simára, ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tej bele. Hozzá a kolbi, a sajt, amelyet hosszabb ágú villával szétaprózgat a masszában, átkever.
Az állagnak épphogy kanálról lefolydogálósnak-rázogathatónak kell lennie. Meóz, ha kell, kevés sóval kínál(cseppet érezhető legyen).
Begyújt a sütőt, forróra előmelegít. A muffintepsit kibélelget a rakottas papírkosárkákkal, kanállal jó háromnegyed részéig megtölt a tésztával.
Gázt vissza kb. 200 fokra (nálam 3-as), be a formát, mintegy 20 perc, de tűpróba!!
Míg süldögél, majd illatoz, a maradék tésztát is bekészít a másik tepsibe, rögvest válthatják egymást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.