Elkészítés: A tejet felteszem főzni, beleöntöm a kölest, csipet sóval és 5 dkg vajjal kb. 25-30 perc alatt takarékon puhára főzöm, hűtöm (nem kell teljesen kihűteni).
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját, a cukrokat, a citromhéjat, a mazsolát belekeverem a kölesbe, a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verek, óvatos mozdulatokkal a köleshez keverem.
A tepsit kivajazom, morzsával megszórom, a masszát beleöntöm, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütöm. Langyosan felszeletelem, lekvárral tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.