A víz nagy részével (200 g) összekeverjük a lisztet (ezt hívjuk autolizációnak), és letakarva 30-60 percet pihentetjük.
Ha ez megvan, hozzádagasztjuk a kovászt. Újabb negyed óra után hozzáadjuk a sót a maradék 25 gramm vízzel, és ezt is jól beledagasztjuk.
Egy óra pihentetés után elkezdjük a sziromhajtást, amit 3 órán keresztül végzünk óránként egyszer, összesen háromszor.
Előformázzuk a kenyeret, ezután fél órát pihentetjük a tésztát, majd végső formázás után szakajtóba tesszük és készre kelesztjük. (A kelesztési idő mindenkinél más és más, függ például a hőmérséklettől és a kovász aktivitásától. Kb. 2-4 órát lehet hagyni letakarva a konyhapulton.)
A kenyeret forró, 225 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A házi kenyér íze és illata nem hasonlítható a boltokban vásárolt kenyerekéhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.