Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk fel ízlés szerint (én a vékonyra szeletelt sonkát kisebb kockákra vágtam).
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt krumplit. Sózzuk, borsozzuk, majd többször átforgatva süssük pár percig, amikor már kezd színt kapni, szórjuk rá a felkockázott sonkát. Süssük még pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.
Pötyögtessük meg a tejföllel, és kanállal kicsit kenjük el. Végül üssük rá a 2 tojást, szintén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt süssük készre. Ízlés szerint süthetjük a tojást lágyabbra vagy éppen keményebbre. (Mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe a nyelét tekerjük be alufóliával, nehogy sütés közben megolvadjon!)
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá salátát, paradicsomot...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.