Felforraljuk fel a tejet 1 dl vízzel, az olajjal és a sóval együtt.Beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon, állandó kevergetés mellettaddig főzzük, amíg sűrű masszává áll össze, és elválik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.
Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citrom lereszelt héját, valamint az áttört túrót, és nedves kézzelegyneművé gyúrjuk. Nedves kézzel 8 db gombócotformázunk belőle, és mákban megforgatjuk őket. Egy kevés nyírfacukorral megszórva tálaljuk. Édes tejföllel vagy natúr joghurttal meglocsolva a legfinomabb!
Megjegyzés
Beszéljünk egy keveset a gabonákról is: A köles, a hajdina, az amaránt és a quinoa köretek, főételek, pástétomok, sütemények alapanyagául szolgálhatnak, lisztjeikből pedig kenyér is készíthető. Ezek a gabonafélék nemcsak gluténmentesek, hanem lényegesen nagyobb táperővel, vitamin- és ásványianyag-tartalommal bírnak, mint a kenyérgabonák.
Fotó és food styling: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.