Elkészítés: A raguhoz a zöldségeket ledaráljuk, majd kevés olívaolajon fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan kifehérítjük mindenütt, fűszerezzük, és puhára főzzük. Menet közben hozzáadjuk a paradicsomot.
Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, megvárjuk, míg felhabzik. Felöntjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, majd fokozatosan a tejet is adagoljuk, folyton keverve. Mártás sűrűségűre főzzük. Fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt parmezánt is.
Kerítünk egy magasabb falú tepsit vagy jénait, kiolajozzuk, beletesszük a tészta negyedét egyenletesen, és öntünk rá 1 dl húslevest. Rásimítjuk a ragu harmadát, megöntözzük egy kevés besamellel, befedjük a következő réteg tésztával. Ismét ragu következik, besamel, tészta, míg el nem fogy a húsos szósz. A tetejére tészta kerül, arra a maradék besamel, végül pedig a reszelt sajt.
200 fokos sütőben először fólia alatt sütjük 1 órán át, majd fólia nélkül addig, míg szépen megpirul a sajt a tetején. Fél-egy órán keresztül szobahőméréskleten pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető, nem fog szétesni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.