Felaprítjuk a megmosott zöldségeket. A rizst sós vízben megfőzzük.
Egy lábosba olajat teszünk, majd rárakjuk a hagymát, sózzuk és 1-2 perc múlva rátesszük a paprikát.
Megpirítjuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adatunk hozzá, majd beletesszük a paradicsomot.
4-5 percig pároljuk, adjunk hozzá egy dl vizet. Hozzáadjuk a megfőzött rizst, összekavarjuk, 2-3 percig hagyjuk rotyogni, majd lefedjük fedővel.
Ha önálló ételként esszük akkor szoktam rá sajtot reszelni. Most sült csirke mellé készült köretnek.
Megjegyzés
A lecsó kitüntetett helyet foglal el a magyar gasztronómiában. Igazi jó lecsó csak magyar paprikából készül. Hihetetlenül egyszerű étel,számtala változatban készíthető. Nekem mindig a gyerekkorom jut eszembe, imádtam a gőzölgő lecsó illatát. A mi vidékünkön legtöbbször rizzsel készítették.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.