1. A tésztához szitáljuk a lisztet és a sütőport egy keverőtálba, adjuk hozzá a kardamomot, a fahéjat, a koriandert, a sót, a cukrot, a vanillincukrot, a mandulát, a tojást, a puha vajat vagy margarint.
2. A robotgép gyúrófejével először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton dolgozzuk össze.
3. Liszttel enyhén meghintett munkalapon gyúrjuk sima tésztává, csomagoljuk fóliába és körülbelül 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
4. A tésztát liszttel enyhén meghintett munkalapon több részletben vékonyra (kb. 2 mm) nyújtsuk ki, levél alakú formával százhúsz darab (körülbelül 5-6 cm átmérőjű) süteményt szaggassunk ki és helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapokra.
5. Előmelegített sütőben körülbelül 180°C-on sütőlaponként 8-10 perc alatt süssük meg egymás után a sütőben.
6. A kekszeket a sütőpapírral együtt húzzuk a sütőrácsra, hagyjuk kihűlni.
7. A töltelékhez a narancslekvárt cukorral pépesítsük egy edényben, keverés közben, fedő nélkül főzzük körülbelül 2 percig. A marcipánmasszát daraboltjuk fel, adjuk hozzá, keverjük simára, majd hagyjuk kissé kihűlni.
8. A kekszek egyik részét kenjük meg a langyos töltelékkel, a tetejére illesszünk üres kekszet. A tölteléket hagyjuk kihűlni, a sütemények tetejét szórjuk meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.