A lencsét kiválogatjuk, előző este beáztatjuk, majd sós vízben a babérlevéllel majdnem teljesen puhára főzzük (Vigyázzunk rá, hogy semmiképp ne főzzük szét!), kihűtjük.
A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A virslit megfőzzük és kihűtjük, felkarikázzuk. A tejfölt a mustárral, sóval, borssal összekeverjük. A kihűlt lencsét és a virslit hozzákeverjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszelővel felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Üvegtálba kanalazzuk a salátát, 12 szelet tojással körberakjuk, amiket a megfelelő római számokkal „felcímkézünk” a sárgarépa csíkok segítségével.
A tojásokat egy ecset segítségével megkentem egy kevés majonézzel, mielőtt rákerültek volna a római számok, hogy szállítható állapotba kerüljön a saláta. Készítsük el szilveszterre, ezt követően csak várni kell, h csak várni kell, h a babona beigazolódjon, vagyis "meghozza a bőséget és a gazdagságot az új évre." :D
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.