A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk, gyúrjuk - ha nagyon ragacsos a tészta, akkor tegyünk még hozzá lisztet.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk, de úgy, hogy legyen egy nagyobb fehér gombócunk, és kettő egyforma kisebb. A fehér tésztagombócot letakarjuk és félre tesszük pihenni. Az egyik kisebb gombóc tésztához adunk 1 ek kakaóport és 1 ek tejet, alaposan beledolgozzuk a tésztába, majd letakarjuk és félre tesszük pihenni. A másik kisebb gombóchoz 2 ek kakaóport és 2 ek tejet adunk, alaposan beledolgozzuk a tésztába, ezt is letakarjuk és szintén félre tesszük pihenni.Kb. 40 percig pihentetjük a tésztákat. (Van egy nagy fehér gombóc tésztánk, és egy kisebb világosbarna, és egy másik kisebb sötétbarna)
Pihentetés után mindegyik tészta gombócot 8-8-8 egyforma részre vágjuk, amit kis gombócokká formázunk. Először a világosabb kakaós gombócot hengeralakúra sodorjuk - olyan hosszúra, amilyen hosszú a sütőformánk -, majd a sötétebb kakaós gombócot hosszúkás, ovális alakúra kinyújtjuk -olyan hosszúra, amilyen hosszú a sütőformánk -, majd így teszünk a fehér gombóccal is.
A sötétbarna tészta széleit vizes kézzel megnedvesítsük, beletekerjük a világosabb barna rudat, és a szlkeit összenyomjuk. Ezt beletekerjük a szintén megnedvesített szélű fehér, ovális, kinyújtott tésztába. Az összes tésztával így járunk el.
Kivajazott, lisztezett sütőformába egymás mellé és fölé helyezzük a 8 db rudat, majd a felvert egész tojással lekenjük a tetejét.
170-180 fokre előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük (sütési idő felénél helyezzünk rá sütőpapírt, hogy ne nagyon barnuljon meg). Tűpróbát végezzünk.
Ha megsült, kiborítjuk a sütőformából egy deszkára, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral a tetejét és szeletelhetjük is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.