A lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, majd citromlével meglocsoljuk. Az olajbogyót és a kapribogyót felaprítjuk.
Az olajat és a vajat felhevítjük, beletesszük a felaprított fokhagymát, a halfiléket, az olajbogyót és a kapribogyót, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
A halat kb. 4 percig sütjük, utána megfordítjuk, felöntjük a fehérborral, és 3-4 perc után tálalhatjuk is.
Salátával kimondottan diétás. Főtt krumplival vagy párolt rizzsel tálalva a hal isteni szaftja sem megy kárba.
A receptet és a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.