A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A vékony karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 5-10 percig főzzük.
Beletesszük az apróra (2-3 darabara) vágott olívabogyókat, néhány percig még főzzük, majd a szószt összeforgatjuk a fusillivel. Miután elkészült, friss bazsalikomlevéllel megszórjuk és tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt a szószt a 90 napos diétát végzők is fogyaszthatják szénhidrát napon - persze az olajbogyók mennyiségét nekik javasolt korlátozni.
A receptet Bánffy Miklós küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.