A rizst a zacskón lévő útmutatáshoz képest félig megfőzzük, majd félretesszük.
Egy nagyobb fazékban kb. 3 evőkanál olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát is. A felét kivesszük (a húsgombóchoz), felengedjük kb. 7-8 dl vízzel, ízesítjük sóval, babérral és őrölt köménnyel.
A darált húshoz keverjük a rizst, a tojást, a dinsztelt hagymát, ízesítjük sóval, borssal, majorannával és őrölt pirospaprikával. A masszűból vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe eresztjük. Lassú tűzön kb. fél órát főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
A visszamaradt fűszeres lébe beleöntjük a felaprított káposztát, megsózzuk, és kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
Közben kb. 3 evőkanál olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük egy kevés pirospaprikával, a tejföllel, majd kb. 2 dl vízzel simára keverjük, és a főzelékhez adjuk, majd pár percig együtt főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, citromlével, a felapírtott kaporral, és a végén visszatesszük a gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.