A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab).
A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is.
Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik.
A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.