A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük elektromos habverővel felverni.
Egy csipet sóval ízesítjük, majd amikor félig felvertük és kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Fényes, kemény habot készítünk.
Közben felforraljuk a tejet, egy csipet sót teszünk bele. A kemény habból egy kanállal nagyobb darabkákat szaggatunk a gőzölgő tejbe, majd oldalanként másfél-két percig gőzöljük.
Ha elkészültünk, egy nagyobb lapos tányérra szedjük a "madárkákat'' és lefóliázva a hűtőbe rakjuk.
Ha kigőzöltük az összes habot, leszűrjük a tejet és felöntjük annyi friss tejjel, hogy újra 7 dl legyen a fazekunkban. Hozzáadjuk a vaníliarudat és újra felforraljuk a tejet.
A lisztet és a vajat egy edényben összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a felforrt tejhez. Folyamatosan kevergetve tovább forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. Ezt követően levesszük a tűzhelyről, hogy kissé lehűljön a keverékünk.
Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, szép óvatosan a tejbe csurgatjuk és lassú mozdulatokkal elkeverjük, majd felforraljuk az egészet.
Miután felforrot, levesszük a tűzről. Ha kihűlt, rárakjuk a habot és hűtőszekrénybe tesszük 4 órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.