A tejhez hozzáadjuk a vaníliát, a megmosott mazsolát és hideg vízzel kiöblített nagyobb fazékban feltesszük melegedni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukor felével alaposan elkeverjük, majd a forró tejből hozzászedünk egy keveset (így kiegyenlítjük a hőt), majd az egészet beleöntjük a forró tejbe. Folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen besűrüsödik. Ekkor a tűzről levéve kihűtjük.
A tojásfehérjét a cukor másik felével és a citromlével fényes habbá verjük. Lapos tányérra 4-5 habgaluskát formázunk és mikróban 800 watton 1 perc alatt megfőzzük azokat. Óvatosan a kihűlt vaníliás tejbe kanalazzuk a galuskákat.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt narancs- vagy citromhéjjal, de készíthetünk karamellt is a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.