Elkészítés: A szalonnát kakastaréjra darabolom, a zsírját – nem teljesen - lassan kisütöm, a szalonnát félreteszem.
Kb. fele mennyiségű szalonna zsiradékban a fele mennyiségű kockázott vöröshagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is megfuttatom, a húst rajta fehéredésig átsütöm, és a szokásos módon a pirospaprikával, lecsóval, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával, piros arannyal, ételízesítővel fűszerezett pörköltet készítek, a vége felé borral meglocsolva, de nem sütöm a végén zsírjára, mert jó, ha szaftos marad.
A rizst az olajon megfuttatom, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm, sóval, borssal, ételízesítővel puhára párolom.
A káposztát kimosom, kinyomkodom, néhány helyen a hosszú szálakat átvágom. A zsiradék másik felében a cukrot karmellizálom, a maradék félfőre aprított vöröshagymát üvegesre párolom, a káposztát a babérral, egész köménnyel, egy kis pohár vízzel kb. 1/2 órát párolom.
A kolbász bőrét lehúzom, felkarikázom.
Egy nagy tepsit (30x40 cm.) kizsírozok, a káposzta felét elterítem benne. Rákanalazom a rizst, a fele mennyiségű tejföllel lekenem. A pörköltet a szaftjával rámerem, a kolbászkarikákat elosztom rajta, beborítom a maradék káposztával, a maradék tejföllel bevonom.
A kakastaréjokat a tetejére helyezem, fedetlenül, előmelegített 210 fokos sütőbe tolom. Kb. 45 percig sütöm, majd légkeverésre kapcsolom a sütőt, és kb. 15 percig pirítom, ameddig a teteje enyhén megpirosodik.
Pihentetem, hűtöm, kb. 1 adagos kockákra szeletelem. Tálalásnál tányérra emelem, igény szerint a kakastaréjjal és tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.