Elkészítés: A zöldborsót és a kis karikákra vágott zöldségeket olajon megfuttatjuk kb. 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, még egy kicsit pirítjuk, aztán az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, jól átkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerinti mennyiségben). Jól megkeverjük, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és egészen addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben elkészítjük a vajgaluskát: a puha margarint összedolgozzuk a tojással és egy csipet sóval, majd beletesszük a lisztet. Krémes állagú tésztát kapunk, amit majd a forró levesbe mártott teáskanállal szaggatunk bele. A galuskával még egy-két percig forraljuk a levest, és kész is.
2025.02.12.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.