Elkészítés: A sovány sertéskarajt bemustározzuk, besózzuk, majoránnával bedörzsöljük.
Tűzálló tálban ujjnyi vizet felforrósítunk,
belehelyezzük a fűszerezett karajt, mellédobunk 1 babérlevelet, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült, deszkára téve szeleteljük.
A pecsenyelében reszelt tormát és diónyi vajat elkeverünk, végül 1 evőkanál liszttel elkevert 1 dl tejföllel besűrítjük.
A felszeletelt karajt a mártásba visszatéve alaposan átforraljuk, és burgonyapürével körítjük.
Hidegen is kitűnő, ilyenkor a húst külön tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.